Harden i Dončić obilježili noć na NBA parketima
FOTO: EPA

Odigrano deset mečeva

Harden i Dončić obilježili noć na NBA parketima

H. Zilić
Teme:

Zanimljiva noć je bila u NBA ligi, gdje je odigrano deset mečeva.

Luka Dončić je nastavio da rešetea protivničke koševe. U trijumfu Dallasa protiv LA Clippersa, rezultatom 105:89, Dončić je meč okončao sa 42 poena, šest skokova i devet asistencija.

Memphis je savladao Miami 89:85 u vrlo borbenoj utakmici, a Heatsima nije bio dovoljan ni raspoloženi Butler sa 24 poena.

Porter sa 28 poena i 13 skokova predvodio je Denver do trijumfa protiv Charlottea. Konačan rezultat glasio je 129:104.

Golden State je nadigrao Houston i slavio je sa 94:108. Sjajnu utakmicu je odigrao Poole koji je za pobjedničkim tim zabio 23 poena.

Cleveland je bio bolji od Bostona sa 117:100. Na Nivou je ponovo bio Sexton sa 29 ubačenih poena, koliko je u timu Bostona ubacio Tatum.

Oglasi

Poeltl sa dobule-double učinkom o 20 poena i 16 skokova, bio je ključan faktor San Antonio Spursa u trijumfu protiv Chicacgo Bullsa sa 99:106.

Drama je viđena u Waashingtnu gdje su Wizardsi sa 119:121 poraženi od Sacramento Kingsa. Beal sa 29 poena bio je prvo ime u timu Washingtona, dok je Fox sa 28 poena bio najraspoloženiji kod Kingsa.

Philadelphia i Milwaukee su sinoć otišli u produžetke, gdje su Bucksi slavili sa 105:109, regularni dio završen je 93:93. Na nivou je bio Antetokounmpo, koji je u dresu Bucska meč okončao sa 32 poena i 15 skokova.

Tripe-double učinak Jamesa Hardena za trijumf Brooklyna protiv Indiane rezultatom 115:124. Harden je meč okončao sa 40 poena, deset skokova i 15 asistencija.

Rafalnu paljbu imao je i Powell koji je postigao 43 poena za Toronto protiv Detroita, ali to nije bilo dovoljno, jer su Pistonsi slavili sa 116:112 na krilima Beya koji je imao double-double učinak od 28 poena i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi