Počela nova NBA sezona: Netsi razbili Warriorse, poraz šampiona od velikog rivala
Foto - EPA

NBA liga

Počela nova NBA sezona: Netsi razbili Warriorse, poraz šampiona od velikog rivala

M. Šljivak

Nova NBA sezona počela je noćas utakmicama Brooklyn Nets - Golden State Warriors, te gradskim derbijem Lakersa i Clippersa.

Netsi su u svom Barclays Centru bez puno muke pobijedili Warriorse rezultatom 125:99.

Domaći tim je dominirao od prve do posljednje minute. Durant i Irving su krenuli jako u utakmicu, odmah je napravljena razlika, a igrači sa klupe su radili sjajan posao i uvjerljiva prednost je lagano održavana.

Nisu Warriorsi uspjeli napraviti neki veliki povratak i na kraju su Netsi lagano došli do trijumfa na otvaranju sezone.

Kyrie Irving je meč završio sa 26 poena, Kevin Durant je dodao 22, a Caris LeVert 20 koševa. Steph Curry je na drugoj strani ubacio 20 poena i podijelio je 10 asistencija, a rookie James Wiseman je imao 19 poena.

Aktuelni šampioni Los Angeles Lakersi poraženi su od velikog rivala Clippersa rezultatom 116:109.

Clippersi su dominirali u ovom meču. Već nakon prve dionice stvaraju 20 poena prednosti (19:39), no Lakersi su uspjeli sjajnom završnicom prvog poluvremena da se vrate u meč i da dođu na samo minus dva, 54:56.

Uspjeli su Lakersi tokom treće dionice i da izjednače na 75:75. Ipak, Clippersi sjajnom završnicom ovog dijela meča odlaze na plus 11, do kraja meča bez većih problema održavaju prednost i dolaze do pobjede.

Paul George je blistao sa 33 poena, Kawhi Leonard je ubacio 26, dok je kod Lakersa LeBron James bio najefikasniji sa 22 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi