Velika ludnica na početku NBA prijelaznog roka, šta čeka Jusuf Nurkić?

Najvažniji poslovi prvog dana

Velika ludnica na početku NBA prijelaznog roka, šta čeka Jusuf Nurkić?

Edmir Škorić

Sinoć je počeo prijelazni rok u NBA ligi i već smo vidjeli neke spektakularne potpise.

Prije nego je i krenuo period za trejdove u NBA ligi, Kevin Durant je šokirao košarkašku javnost u SAD, zatraživši trade od Brooklyn Netsa, koji se 'raspadaju'. Još u toku sezone James Harden je prešao u Philadelphiju, odlazi Durant, a za njim bi mogao i Kyrie Irving.

Nikola Jokić je potpisao najveći ugovor u historiji košarke, pa je za četiri godine u Denveru dobio 264 miliona dolara, dok je Bradley Beal potpisao ugovor vrijedan 251 milion dolara, doduše na pet godina.

Jalen Brunson je napustio Dallas i pojačao New York Knickse kao neograničeno slobodan košarkaš. Novi playmaker najvrednije franšize u NBA ligi dobit će 104 miliona dolara za naredne četiri godine.

Devin Booker je dobio supermaks ugovor u Phoenixu, pa će tokom četiri godine kao igrač Sunsa profitirati 214 miliona dolara.

Jae'Sean Tate je za 22,1 milion dolara potpisao ugovor na tri godine s Houston Rocketsima, kojima je ostao vjeran, dok je Patty Mills potpisao za Brooklyn Netse ugovor vrijedan 14,5 miliona dolara, a u pitanju je dvogodišnji ugovor.

Oglasi

Danilo Gallinari je, poput Duranta, odlučio da ode, a sada se čeka razvoj situacije - Italijana žele Chicago Bullsi i Boston Celticsi.

Thaddeus Young je potpisao 16 miliona dolara vrijedan dvogodišni ugovor sa Toronto Raptorsima, dok je centar Dewayne Dedmon za dvije godine inkasirao devet miliona dolara kako bi se vratio u Miami. Miami želi i Duranta, navodno i Donovana Mitchella iz Utah Jazza...

Iskusni francuski centar Nicolas Batum nastavlja sa Los Angeles Clippersima karijeru, a potpisao je dvogodišnji ugovor.

Oklahoma je dala čak 87,5 miliona dolara za Lu Dorta, a Wesley Matthews će još godinu dana biti član Milwaukee Bucksa.

PJ Tucker za 33,2 miliona dolara i trogodišnji ugovor stigao je u Philadelphiju, dok je Mail Monk za 19 miliona potpisao dvogodišnji ugovor sa Sacramento Kingsima.

Oglasi

Šta je sa Jusufom Nurkićem?

Iako se vjeruje da će ostati u Portlandu, Nurkić kao neograničen slobodan agent još nije potpisao novi ugovor. On je među najpoželjenijim slobodnim agentima, ali u Portlandu nemaju namjeru da ga izgube.

Među slobodnim igračima su i James Harden, Zach LaVine, Mitchell Robinson, Deandre Ayton, Collin Sexton i Miles Bridges.

S obzirom da neke zvijezde poput Duranta žele trejd, odnosno promjenu tima, neko od navedenih mogao bi da bude uključen u veliku razmjenu u narednom periodu.

Postignuti dogovori:

Kyle Anderson (Timberwolves), Marvin Bagley III (Pistons), Mo Bamba (Magic), Nicolas Batum (Clippers), Bradley Beal (Wizards), Troy Brown Jr. (Lakers), Jalen Brunson (Knicks), Chris Boucher (Raptors), Javon Carter (Bucks), Nicolas Claxton (Nets), Amir Coffey (Clippers), Dewayne Dedmon (Heat), Lu Dort (Thunder), Andre Drummond (Bulls), Anthony Gill (Wizards), Gary Harris (Magic), Isaiah Hartenstein (Knicks), Danuel House (76ers), Joe Ingles (Bucks), Damian Jones (Lakers), Tyus Jones (Grizzlies), DeAndre Jordan (Nuggets), Kevin Knox II (Pistons), Wesley Matthews (Bucks), JaVale McGee (Mavericks), Patty Mills (Nets), Malik Monk (Kings), Victor Oladipo (Heat), Bobby Portis (Bucks), Trevelin Queen (76ers), Davon Reed (Nuggets), Anfernee Simons (Trail Blazers), Juan Toscano-Anderson (Lakers), P.J. Tucker (76ers), Lonnie Walker IV (Lakers), John Wall Clippers), Delon Wright (Wizards), Thaddeus Young (Raptors).

Najbolji slobodni igrači: James Harden, Deandre Ayton (R), Zach LaVine, Miles Bridges (R), Kevon Looney, Jusuf Nurkic, Bruce Brown, T.J. Warren, Colin Sexton (R), Mitchell Robinson, Gary Payton II, Otto Porter Jr., Montrzel Harrell, Donte DiVencenzo, Derrick Jones Jr., Dennis Schroder, Caleb Martin (R), Cody Martin (R).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi