Zatvorena 'NBA pijaca': Nove timove imaju Porzingis, Harrell, Bertrans...
Foto - EPA

Zanimljive promjene

Zatvorena 'NBA pijaca': Nove timove imaju Porzingis, Harrell, Bertrans...

Midhat Šljivak

Rok za razmjene u NBA ligi večeras je istekao, a u samom finišu desilo se nekoliko zanimljivih poslova.

Najveći posao sklopili su Netsi i 76ersi koji su zamijenili Jamesa Hardena i Bena Simmonsa uz nekoliko dodatnih igrača, a i mnogi drugi su napravili određene promjene.

Dallas Mavericksi odlučili su da razmijene jednu od zvijezda. Kristaps Porzingis otišao je u Wizardse, a Mavsi su dobili njegovog sunarodnjaka Davisa Bertransa i Spencera Dinwiddieja.

Wizardsi su se riješili i Montrezla Harrella koji je otišao u Hornetse u zamjenu za Vernona Careyja i Isha Smitha.

Razmjenu su napravili Celticsi i Rocketsi. Daniel Theis seli u Boston, dok su u Houston otišli Dennis Schroder, Enes Freedom i Bruno Fernando. Rocketsi su odlučili otpustiti Freedoma.

Pacersi su trejdovalI Torreya Craiga u Sunse za Jalena Smitha i pik druge runde na nekom od draftova.

Treba istaći da su Raptorsi poslali Gorana Dragića u San Antonio Spurse u zamjenu za Tada Younga, ali će Dragić ubrzo dobiti slobodne papire.

Top Komentari

King_Kenny
...sta sam rekao prije par mjeseci,Enes "Freedom" Kanter nece jos dugo u NBA nakon onih izjava o Kinezima...Kina je ogromno trziste za NBA i ni jedan klub nece da gubi lovu,j*be se njima za ljudska prava Ujgura,profit je na prvom mjestu...dok je lajao protiv Erdogana podrzavali su ga,ali kad je krenuo na Kineze onda muk.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi