Dončić imao još jednu magičnu noć, Booker odigrao nestvarnu utakmicu
FOTO: EPA

Dosta uzbuđenja na NBA parketima

Dončić imao još jednu magičnu noć, Booker odigrao nestvarnu utakmicu

H. Zilić

Odigrano je 11 mečeva na NBA parketima u noći sa petka na subotu. Dva meča su otišla u produžetke. Novu dominaciju je imao Luka Dončić, a i LA Lakersi su napokon odigrali dobru utakmicu i upisali trijumf.

Luka Dončić je pokazao da će ove sezone biti glavni kandidat za MVP-a sezone.

Slovenac je upisao novi triple-double ovaj put u trijumfu Dallas Mavericksa protiv Denver Nuggetsa rezultatom 127:99.

Dončić je susret završio sa 33 poena, 12 skokova i 11 asistencija. U timu Denvera nije bilo Nikole Jokića.

Lakersi su napokon ličili na ozbiljan tim i savladali su Detroit Pistonse sa 128:121. Odličan meč odigrao je Davis sa učinkom od 38 poena i 16 skokova. U redovima Detroita ponovo je najbolji pojedinac bio Bojan Bogdanović sa 20 poena, šest skokova i pet asistencija.

Kao što smo već naveli, dva duela otišla su u produžetke. Washington Wizardsi su sa 107:06 bili bolji od Miami Heata, dok su Cleveland Cavaliersi sa 132:122 savladali Charlotte Hornetse.

Oglasi

U derbiju istoka Philadelphia 76ersi bili su bolji od Milwaukee Bukcsa sa 110:102. Kod pobjedničke ekipe briljirao je Embild sa 32 poena, 11 skokova i osam asistencija.

DeRozan je je imao pucačku večer, ubacio je 41 poen, ali nažalost njegovi Chicago Bullsi poraženi su od Orlando Magica u vrlo uzbudljivoj utakmici rezultatom 107:108.

Indiana Pacersi su kao gosti savladali Houston Rocketse sa 91:99, dok su Memphis Grizzliesi bili bolji od Oklahoma City Thundera sa 121:110.

Boston Celticsi su upisali nov trijumf, ovaj put protiv New Orelans Pelicansa rezultatom 109:117, odličan je bio Brown sa 27 poena, deset skokova i sedam asistencija.

Spektakularan meč odigrali su Utah Jazz i Phoenix Sunsi na kraju su slavili Sunsi sa 134:133 uz nestvarnu partiju Bookera koji je ubacio 49 poena, dodao sam skokova i deset asistencija.

I na kraju Golden State Warriorsi su savladali New York Knickse sa 111:101, lider je bio Curry sa 24 poena, šest skokova i deset asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi