Jokić "uništio" Rakete, Durant se naljutio

NBA

Jokić "uništio" Rakete, Durant se naljutio

H. Zilić
Teme:

Uzbudljiva noć je iza nas na NBA parketima. Bilo je dosta zanimljivih duela. Izdvajamo trijumf Denevra na krilima sjajnog Nikole Jokića kao i poraz LA Lakersa od Indiana Pacersa.

Dakle, Denver Nuggetsi savladali su Houston Rocketse rezultatom 129:113, a Nikola Jokić je odigrao još jednu partiju vrijednu pažnje. Jokić je duel završio sa double-double učinkom od 32 poena, 12 skokova, dodao je i osam asistencija.

LA Lakersi su u dramatičnoj utakmici poraženi od Indiana Pacersa sa 115:116. Pacerse je do trijumfa predvodio Haliburton sa double-double učinkom od 24 poena i 14 asistencija, imao je i sedam skokova. Kod Lakersa prema navici ove sezone najbolji je bio Davis sa 25 poena, 13 skokova i šest asistencija.

Svoju noć imao je i Kevin Durant koji je ubacio 45 poena u trijumfu Brookly Netsa protiv Orlando Magica rezultatom 109:102.

Gledali smo i dva meča sa velikim brojem poena. Boston Celticsi bili su bolji od Charlotte Hornetsa 140:105 uz 35 poena Tatuma, dok su Wshington Wizardsi sa 142:127 savladali Minnesota Timberwolvese na krilima Porzingisa koji je meč završio sa 41 poenom.

Embild je sa 30 poena bio lider Philadelphije u trijumfu protiv Atlante 104:101, a Toronto Raptorsi su sa 100:88 savladao Cleveland Cavalierse uz double.double učinak Siakama od 18 poena i 11 skokova.

Zanimljiv meč odigrali su New Orelans Pelicansi i Oklahoma City Thunderi, na kraju su slavili Pelicansi 105:101, izdvojio se Williamson u pobjedničkoj ekipi sa 23 poena,osam skokova i osam asistencija.

Chicago Bullsi su sinoć savladali Utah Jazz 107:114, predvodio ih je DeRozan sa 26 poena, dok Jazzerima nije pomogao ni Markkanen sa 32 poena.

Pucačku noć zaokružio je Booker koji je postigao 44 poena i trijumfu Phoenix Sunsa protiv Sacramento Kingsa rezultatom 117:122.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi