Nurkić bio blizu triple-double učinka u dramatičnoj utakmici
FOTO: EPA

Odlična rola bh. reprezentativca

Nurkić bio blizu triple-double učinka u dramatičnoj utakmici

H. Zilić

Bilo je uzbudljivo na NBA parketima u noći sa petka na subotu, a najzanimljiviji duel odigrali su New York Knicksi i Portland Trail Blazzersi. Pomenuti susret je odlučen nakon produžetaka.

Na kraju je slavila ekipa Portlanda rezultatom 129:132.

U redovima Portlanda nevjerovatan je bio Grant sa 44 ubačena poena, Simons je dodao 38 poena.

Naš Jusuf Nurkić je odigrao još jednu odličnu partiju u pobjedničkoj ekipi i susret je završio sa učinkom od 20 poena, osam skokova i sedam asistencija, tako da mu je malo nedostajalo do triple-double učinka.

U timu Knicksa prvo ime bio je Brunson sa 32 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Bostn Celticsi nastavili su sa prelijepom košarkom, sinoć su porazili Sacramento Kingse sa 122:104. Briljirao je ponovo Tatum sa učinkom od 30 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Oglasi

Lakersi su se očigledno probudili i sinoć su upisali četvrti trijumf u posljednjih pet duela, a ukupno šesti ove sezone. Savladali su SA Spurse sa 94:105 na krilima Dvisa koji je upisao još jedan double-double učinak od 25 poena i 15 skokova, dodao je i četiri asistencije.

Preostali rezultati sinoćnjih duela:

Orlando - Philadelphia 99:107

Houston - Atalanta 128:122

Indiana - Brooklyn 128:117

Oglasi

Memphis - New Orleans 132:111

Miami - Washington 110:107

Milwaukee - Cleveland 117:102

Oklahoma Chicago 123:119 (nakon produžetka)

Phoenix - Detroit 108:102

Golden State - State Utah 129:118

LA Clippers - Denver 104:114

Top Komentari

King_Kenny
...katastrofa od sudjenja,Grant oborio rekord NBA lige po broju izvedenih bacanja...Nurkic odlican,ali je onim losim pasom pred kraj produzetka mogao prodati dobijenu utakmicu...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi