NBA zvijezda na protestima: "Ne mogu da dišem"

Brown se vozio 15 sati

NBA zvijezda na protestima: "Ne mogu da dišem"

E. Škorić

Nakon ubistva Georgea Floyda, širom SAD organizovani su protesti, a pridružile su se i sportske zvijezde koje su protiv nasilja i policijske torture.

Podsjećamo da je Floyd tamnoputi muškarac koji je ubijen od strane policije, zbog čega su se Amerikanci digli na noge.

Protestima se pridružio i košarkaš Bostona Jaylen Brown koji je 15 sati vozio od Bostona od Atlante kako bi u svojoj rodnoj državi protestovao zbog smrti 46-godišnjaka kome je policajac devet sati držao koljeno na vratu i tako ga ubio.

Floyd je poručivao kako ne može da diše, ali to nije zaustavilo policajca.

"Ne mogu da dišem", porukla je s kojom je Brown došao na proteste u rodno mjesto.

"Vozio sam 15 sati da bih došao do Georgije, moje zajednice. Ovo je miran protest. To što sam javna ličnost, NBA igrač me uopšte ne isključuje iz razgovora. Prvo i osnovno, ja sam Crnac i član ove zajednice. Odrastao sam na ovom tlu, želim to da kažem kao prvo i osnovno", rekao je Brown u videu na Instagramu u subotu uveče.
[twitter]https://twitter.com/TheNBPA/status/1266763025194811393[/twitter]

Top Komentari

DadiG
9 sati?
0 2
lopov84
cuj 9 sati drzao nogu na vratu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi