NCAA: Michigan i Villanova u finalu

Američka koledž liga

NCAA: Michigan i Villanova u finalu

Edmir Škorić
Teme:

U američkoj koledž ligi (NCAA) u finale su se ove godine plasirale ekipe Michigena i Villanove.

Prvi put nakon pet godina Michigan će igrati finale, pošto je u polufinalu savladao Loyolu sa 69:57. Loyola je najveća senzacija ovogodišnjeg NCAA izdanja, ali je Michigan ipak pokazao da je kvalitetniji u ovom trenutku.

Ipak, treba naglasiti da je Michigan imao minus 10 na početku drugog dijela, ali je na kraju došao do važne pobjede. Mo Wagner je sa 24 poena i 15 skokova predvodio Michigan.

Villanova je sa 18 postignutih trojki i novim rekordom došla do pobjede od 95:79 nad Kansasom. Eric Paschall je ubacio 24 poena za pobjednički tim, dok je 18 dodao Jalen Brunson.

Villanova će pokušati da dođe do nove titule, pošto je ovaj tim bio prvak i prije dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi