5

Komentari (5)

Kettenhund
Najgori sljam je skupljen oko sporta ovdje. Nehljebovici, lijenstine koje u zivotu nista ne znaju da rade, najneproduktivniji clanovi drustva, paraziti... Skupe se tako oko jednog kluba, oko reprezentacije, i krijuci se iza boja kluba pribavljaju vlastitu korist i nista drugo. Nebitno koji spor, nebitno koji klub, sve je to cisto isisavanje novca iz drustva i pretakanje u vlastite kase ovih parazita. A radi se o ogromnim kolicinama, sve to bi se moglo upotrijebiti u napredak drustva. Koliko novca ode na fudbal, na premijer ligu, na prve lige oba entiteta, druge, trece, sedme, jug, sjever, klinac, palac... Tako kosarka, rukomet, odbojka, tenis, musku, zenski, bocanje... Milioni! Sve to treba da finansira opstina, da daju pare za sve ovo, kanton, odnosno novac ide od nas koji radimo, od nasih poreza. I sta na kraju ima drustvo od toga? Sto neki Kakanj osvoji neku ligu, neki Bratunac, Bugojno...? Cemu? Svake godine isto, iznova... Kuda to vodi? Sta je svrha? A da se recimo ukinu svi sportovi, na pet godina. Novac koji se izdvaja za to, napravite univerzitet, dovedete profesore sa Sorbone, sa prestiznih univerziteta, za ovaj novac ce sigurno pristati. I izvedete generaciju skolovanih, sposobnih clanova drustva, koji nesto mogu donijeti, pokrenuti... Ali ne... Ako je skolovan, pametan, ili ce da pobjegne odavde, ili da se pobuni... Takvim je tesko upravljati. Daj hljeba i igara, i nema problema.
Gvardiola
Nije to tako samo u sportu, to je nažalost stil života u državi. Još se otvoreno fale i pričaju paraziti parazitima kolko i kako su obmanuli društvo. Čudi me samo da još narodu nije prekipilo...
Dobar,Los,Zao
Znaći do nasih je,nije do Wilbekina i Adamsa,valjda trebaju ljudi doći sami sebi da ganjaju papire?
Jadnimi
Demagog, loše radi posao kojega se prihvatio, a onda mlati prazbnu slamu
Gvardiola
Ja sam mislio da nam je fond igrača mali...
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti