"Ne zanima nas kad, kako i gdje jer mi znamo koji je naš cilj"
Foto - EPA

Doc Rivers o nastavku NBA sezone

"Ne zanima nas kad, kako i gdje jer mi znamo koji je naš cilj"

M. Šljivak

Trener Los Angeles Clippersa Doc Rivers upozorio je igrače svog tima da se ambicije nisu promijenile bez obzira na prekid sezone.

Zbog koronavirusa NBA liga je prekinuta prije mjesec dana, a Clippersi su bili drugi u Zapadnoj konferenciji s omjerom 44-20.

Rivers je dao jasne upute svojim igračima ako se sezona nastavi.

"Pokušat ću momcima objasniti dvije stvari: Da se naši ciljevi se nisu promijenili, te da za eventualni neuspjeh okrive aktuelnu situaciju", rekao je Rivers i dodao je:

"Moramo biti mentalno spremni za nešto drugo, nešto čudno kao što je NCAA turnir ili serija u tri utakmice. Te stvari su opasne i svako može dobiti seriju u takvim uslovima", dodao je Rivers i zaključio je:

"Ne zanima nas kad, gdje, kako i zašto. Želimo ostvariti naš cilj kojeg smo imali pred početak sezone".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi