Vlasnik Clippersa kupio legendarnu dvoranu za 400 miliona dolara u kešu
Foto - EPA

The Forum u vlasništvu Stevea Ballmera

Vlasnik Clippersa kupio legendarnu dvoranu za 400 miliona dolara u kešu

M. Šljivak

Vlasnik Los Angeles Clippersa Steve Ballmer kupio je legendarnu dvoranu The Forum za 400 miliona dolara u kešu.

Ballmer je konačno odlučio da uloži novac u kupovinu dvorane, te je sada legendarna dvorana u Los Angelesu u njegovom vlasništvu. Za nju je izdvojio nevjerovatnih 400 miliona dolara u kešu.

To će vjerovatno značiti i selidbu njegovih Los Angeles Clippersa iz Staples Centra, dvorane koju su dijelili sa Lakersima, što je i bio plan.

Interesantno je svakako da je Ballmer 'Forum' kupio od MSG korporacije iz New Yorka na čijem je čelu vlasnik New York Knicksa James Dolan.

On je čuvenu dvoranu kupio 2012. godine za samo 23.5 miliona dolara, uložio je u obnovu oko 70 miliona dolara i sada je uzeo četiri puta više novca za nju.

Clippersi bi tek za nekoliko godina trebali početi igrati NBA utakmice u ovoj dvorani, gdje su ranije nastupali mnogi timovi iz Los Angelesa.

Lakersi i LA Kingsi su u Forumu nastupali najduže i to od 1967. pa sve do 1999. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi