Nedim Buza se vratio u OKK Spars
Foto: OKK Spars

Bh. košarkaš ponovo u matičnom klubu

Nedim Buza se vratio u OKK Spars · Zvanično

Nedim Buza se zvanično vratio u OKK Spars, klub u kojem je i počeo svoju karijeru.

Ovaj 24-godišnji krilni košarkaš bio je članom generacije Sparsa koja je ovaj klub uvela u Premijer ligu BiH.

Sa juniorskim timom Sparsa je osvojio turnir Eurolige i bio u najboljoj petorci istog.

Nedim Buza je prošao sve reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine. Nažalost, igrajući za seniorsku reprezentaciju naše zemlje zadobio je tešku povredu koja ga je na duži period odvojila od parketa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nakon napuštanja Sparsa, 2015. godine, Buza je igrao za belgijski Oostende, a nakon perioda u inostranstvu sada se opet vratio u svoj matični klub.

Iz Sparsa su poželjeli Buzi da se što prije vrati u formu i da u dresu ovog kluba zablista na vrhunskom nivou.

Top Komentari

bugx
sakupise ekipu propalica, ali možda dovoljno za našu ligu....a nekad smo imali ozbiljnu kosarku....bosna, borac, siroki, igokea, brotnjo, sloboda....sad mudo i ovi propaliteti.... prije 10-15 godina je bilo bolje
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi