Nedžad Muratović: Utakmica protiv Francuske je nešto što ću još dugo pamtiti
Dojučerašnji košarkaš Slobode igra svoju prvu sezonu u inostranstvu

Košarkaš Ourensea za SportSport.ba

Nedžad Muratović: Utakmica protiv Francuske je nešto što ću još dugo pamtiti

Emir Dindić

Nedžad Muratović nakon pet godina napustio je Tuzlu i Slobodu. Svoj Mejdan, gdje je odrastao, klub u kojem je napravio prve korake. Otišao je u Španiju u ekipu Ourenesa i tvrid kako je to bio dobar izbor.

Sa Tuzlacima se jednostavno nije mogao dogovoriti o produženju saradnje, pa je bilo idealno vrijeme za prvi inostrani angažman. Govorio je za SportSport.ba o novom klubu, osvrnuo se na podmlađenu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ispričao po čemu će da pamti 2018. godinu, ali i otkrio šta očekuje od naredne.

"U Slobodi sam proveo više od pet godina, gdje sam samo u seniorima igrao bh. ligu pune četiri godine. Svih ti godina bilo je zaista prelijepo u Mejdanu, koji je bio moja druga kuća. Kada mi je istekao ugovor sjeli smo za stol, ali nismo uspjeli da nađemo zajednički jezik i sporazumno smo se razišli. Slobodi ću uvijek biti zahvalan, kao i ljudima u klubu koji su imali puno povjerenje u mene, gdje sam na kraju zahvaljujući napornom radu stekao i status reprezentativca", rekao je Muratović te nastavio:

"Kada sam dobio nekoliko ponuda za nastavak karijere, jednostavno ponuda iz Španije je bila najprivlačnija. Ova liga je idealna za napredak, a uslovi su odlični. Bilo je teško kada sam tek stigao, odlazak od kuće prvi put van svoje države, hiljadu novih stvari me je dočekalo. Ali sada sam se već gotovo navikao na sve, te trudim se da što bolje odradim svoje zadatke koji su postavljeni ispred mene. U klub sam došao kao druga opcija na poziciji krilnog centra, trudim se da svaku minutu na parketu koju mi trener pruži u potpunosti opravdam. Što se tiče mojih igara, trenutno sam zadovoljan, ali trebam još dosta da radim jer mislim da mogu još bolje".

Bosna i Hercegovina može se nositi i sa trenutno boljim selekcijama od nas 

"Pratio sam utakmice naše reprezentacije protiv Finske i Bugarske, pod vodstvom novog selektora Vedrana Bosnića. Pokazali smo u oba susreta da možemo da se nosimo i sa boljim ekipama od nas trenutno. Došlo je do smjene generacija, te imamo mnogo mladu i talentovanu selekciju, pred kojom ono najbolje tek slijedi. Ja uvijek kažem samo red, rad i disciplina će te dovesti do željenog cilja", dodao je Muratović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Po čemu će pamtiti 2018. godinu?

"Godinu na izmaku pamtiću po mnogo dobrih stvari, ali kada bi morao baš nešto da izdvojim to je onda sigurno utakmica protiv Francuske u mojoj najdražoj dvorani Mejdan. Na parketu kojem si proveo neke od najljepših trenutaka, igrati protiv NBA zvijezda koje si do jučer gledao na TV je neprocjenjiv osjećaj, koji ću sigurno pamtiti čitav život. Od nove godine ne očekujem previše, nadam se da će me povrede zaobići te da ću ostati okružen zdravom sredinom sa mojim dragim prijateljima, porodicom i djevojkom", završio je Muratović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti