Neizvjesna završnica pripala Panathinaikosu, Bamberg slavio

Euroliga 4. kolo

Neizvjesna završnica pripala Panathinaikosu, Bamberg slavio

E. Ganibegović

U dosta neizvjesnoj košarkaškoj predstavi četvrtog kola Eurolige između Panathinaikosa i Fenerbahcea, kao pobjednik je izašla domaća ekipa sa rezultatom 70:68.

Nešto bolji početak utakmice od strane košarkaša Fenerbahcea, koji su nakon 10 minuta igre vodili sa 19:21.

Nastavila je ekipa iz Turske sa boljom igrom i u drugoj dionici, pa su tako na odmor otšli sa prednošću od osam poena razlike, 36:44.

Nakon domora, košarkaši Panathinaikosa su se u potpunosti probudili i uspjeli vratiti u meč. Dobra igra u trećoj četvrtini ih je dovela do toga se mogu nadati čak i pobjedi u ovoj utakmici. Rezultat poslije treće dionice je bio 53:55.

Posljednja četvrtina je donijela dosta uzbuđenja, a pobjednik se nije znao do posljednje sekunde meča. Mađutim više koncentracije su pokazali igrači Panathinaikosa i tako stigli do pobjede na domaćem parketu.

Ekipu Panathinaikosa je predvodio Nikos Pappas sa 24 poena, a na drugoj je strani najbolji pojedinac je bio Jan Vesely sa 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nešto ranije odigrana je utakmica između Bamberga i Baskonije, koja je pripala domaćinima rezultatom 78:72. Najbolji košarkaš ekipe iz Njemačke je bio Dorell Wright sa 13 poena, dok je u redovima Baskijaca Jayson Granger brojao do 17. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi