Nemanja Gordić ne igra protiv Latvije i Grčke
Foto - EPA

Zbog povrede ne može nastupiti

Nemanja Gordić ne igra protiv Latvije i Grčke

M. Šljivak

Nemanja Gordić neće nastupiti za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u utakmicama kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine.

Bek beogradskog Partizana povrijedio se u susretu Eurocupa protiv Virtusa, te neće moći da nastupi u susretima s Latvijom i Grčkom.

Pored Gordića u ekipi neće biti ni košarkaša Baskonije Ajdina Penave kojem klub nije dopustio dolazak, a umjesto njih pozive su dobili Draško Knežević i Ismet Sejfić.

Bh. košarkaši okupljaju se 16. februara u Sarajevu. Prvi meč kvalifikacije igra se protiv Latvija na gostovanju 21. februara, a tri dana kasnije u Mejdanu dočekuju selekciju Grčke.

Na popisu selektora Vedrana Bosnića nalaze se ovi igrači:

Filip Adamović, Miralem Halilović, Muhamed Pašalić, Kenan Kamenjaš, Edin Atić, Milan Milošević, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Jure Zubac, Emir Sulejmanović, Sani Čampara, Amar Alibegović, Amar Gegić, Andrija Stipanović, Ismet Sejfić i Draško Knežević.

Top Komentari

user1581596091
Vazda povrijedjen kad treba za repku isti fol uvjek
2 2
Alenl
Nek nam je bog na pomoci sa ovakvim timom,mislim da necemo biti ni treci.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti