Nenad Marković: Baš smo glupo izgubili utakmicu

Trener Gaziantepa

Nenad Marković: Baš smo glupo izgubili utakmicu

M. Šljivak

Nenad Marković nije uspio sa Gaziantepom da se plasira u finale turnira Mirza Delibašić.

Iako je njegov tim bio pred pobjedom protiv Cedevita Olimpije, na kraju je slovenački tim nakon produžetka slavio pobjedu i otišao je u finale.

Marković ističe da je njegova selekcija poprilično glupo izgubila ovaj meč.

"Mislim da smo igrali dobro. Povrijedio nam se prvi pley u toku utakmice, ali je ovaj mali što je ušao kao zamjena odigrao odlično. Igrali smo bolje nego što sam očekivao, ali smo glupo priveli utakmicu kraju. Nismo napravili faul kad je trebalo, iako smo se dogovorili i na kraju smo. Baš smo glupo izgubili", rekao je Marković za SportSport.ba.

Gaziantep je imao odličnu sezonu. Plan za novu je pokušati izboriti play-off.

"Pokušat ćemo da ponovo budemo kompetitivni, da budemo u zoni play-offa, što u Turskoj ligi nije lako. Bit će teško, mnoge ekipe su se pojačale, mnoge su popravile svoje budžete. Mi smo na istom budžetu, morali smo se riješiti bitnih igrača jer ih nismo uspjeli zadržati financijski. Ipak, mislim da imamo dobru ekipu, ali bit će teže jer igramo i Evropu, pa ćemo morati koristiti više igrača".

Tužan je Marković zbog KK Bosna koji proživljava teške trenutke.

"O situaciji u KK Bosna znam ono što pročitam iz novina. Tužno mi je što je Bosna ostavljena na milost i nemilost i žao mi je da se ozbiljniji ljudi ne uključe da se Bosna pokuša vratiti. To se neće desiti preko noći, ali se mora biti strpljiv i uporan".

U toku je Svjetsko prvenstvo u košarci, a Marković ima svoje favorite...

"Volio bih da igraju Srbija i SAD u finalu. Mislim da su najkvalitenije reprezentacije, ali ne treba podcijeniti Australiju, te Španiju, Francusku. Ja ipak mislim da su treba tražiti pobjednika između Srbije, SAD-a i Australije".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi