Galata savladala Nenin Gaziantep  i izborila polufinale
Tim Nenada Markovića nije uspio da napravi iznenađenje u majstorici

Četvrtfinale play-offa za prvaka Turske

Galata savladala Nenin Gaziantep i izborila polufinale

Emir Dindić

Galatasaray je u majstorici četvrtfinala play-offa za prvaka Turske savladao Gaziantep  rezultatom 89:77.

Od početka susreta Galatasaray je nametnuo svoj stil igre. Pa su tako nakon prvih 10 minuta imali prednost od 23:16. Nastavak susreta donosi još bolju igru domaćih košarkaša koji ovaj period dobijaju sa 25:18. Na poluvrijeme se odlazi pri prednošću Galatasaraya od 48:34.

Treći period igrao se koš za koš pa je ekipa Gaziantepa ovaj period dobila sa 22:20. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 68:56 u korist domaćih košarkaša.

Četvrti period trener Galatasaraya dao je priliku svim košarkašima, što je iskoristio Gaziantep te na kraju ublažio poraz. Na kraju i više nego zaslužena pobjeda rezultatom 89:77.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

U pobjedničkom sastavu bolji od ostalih bili su Tai Jack Webster sa 18 i Nigel Hayes sa 14 poena. Gaziantep u ovom susretu predvodio je Shaquille McKissic sa 22 poenom i Tonye Jekiri sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi