Nenad Marković dobio pojačanje za ostatak sezone
Nenad Marković na fantastičan način vodi ekipu Gaziantepa koja je trenutno na petom mjesto turskog prvenstva

Jelovac potpisao

Nenad Marković dobio pojačanje za ostatak sezone

M. Šljivak

Bh. stručnjak Nenad Marković dobio je veliko pojačanje za ostatak sezone u turskom prvenstvu.

Novi igrač ekipe Gaziantepa postao je srbijanski košarkaš Stevan Jelovac, koji dolazi iz redova njemačkog Brose Bamberga. Jelovac je dobro poznato lice u svijetu košarke, a ove sezone je imao prosjeke od 12 poena u Bundesligi i Ligi prvaka.

Radi se o košarkašu koji igra na poziciji krilnog centra. Bogato je iskustvo iza njega i sigurno da će imati šta da pokaže kod Nenada Markovića.

Jelovac je karijeru počeo u Vizuri, igrao je u Crvenoj zvezdi, Antalyji, Caserti i Lietuvos Rytasu, a najviše se zadržao u španskoj Zaragozi, gdje je proveo tri godine.

Potom je igrao sezonu u ruskom Nizhnyju, a član ekipe iz Bamberga postao je u ljeto 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi