Nenad Marković doživio peti poraz u sezoni
Možda i najlošija utakmica sezone za tim bh. stručnjaka

Nenad Marković doživio peti poraz u sezoni

M. Šljivak

Ekipa Gaziantepa koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Nenad Marković doživjela je poraz na svom parketu u 11. kolu tuske Superlige. Savladao ih je Tofaš sa 66:79.

Tofaš je kontrolisao meč od prve do posljednje minute. Gosti su meč otvorili sa 0:11, imali su zatim u jednom trenutku i plus 16, ali se Gaziantep do kraja prve dionice ipak uspio vratiti na samo minus šest, 18:24.

Uspio je Gaziantep na otvaranju druge dionice u jednom trenutku i da povede, ali je Tofaš ubrzo ponovo okrenuo susret na svoju strani i na odmor gosti odlaze sa osam poena prednosti, 33:41.

U nastavku domaći košarkaši nisu mogli previše. Dosta grešaka su pravili, Tofaš je sve to koristio i tim iz Burse je nakon 30 minuta imao 17 poena prednosti, 50:67.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Povratka u meč Gaziantepu nije bilo i na kraju je Tofaš stigao do sigurne pobjede.

Goste je do trijumfa vodio Diante Garrett sa 19 koševa, Frank Elegar je ubacio 14, a Sammy Mejia i Yigit Arslan 12 poena. Delroy James je kod Gaziantepa ubacio 18 poena, a Shaquille McKissic je dodao 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi