Nenad Marković i Gaziantep ponovo slavili
Bh. stručnjak ne raspolaže nekim naročito dobrim rosterom, ali iz igrača izvlači maksimum i to mu za sada donosi dobre rezultate

Deveto kolo turske Superlige

Nenad Marković i Gaziantep ponovo slavili

M. Šljivak

Nenad Marković je sa svojim Gaziantepom ostvario petu pobjedu u košarkaškom prvenstvu Turske.

Gaziantep je u 9. kolu TBL-a savladao na svom parketu Bahčešehir Koleji sa 65:63 u jednoj izuzetno zanimljivoj utakmici i tako je došao do pete pobjede u sezoni.

Nije dobro počelo po ekipu Nenada Markovića. Mučili su se u ofanzivnom dijelu igre na otvaranju meča, a iako ni gosti nisu blistali uspjeli su da stvore devet poena prednosti (4:13). Ipak, u samom finišu prve dionice Gaziantep pravi seriju od 8:0 i nakon prvih deset minuta domaći tim stiče dva poena prednosti, 15:13.

Gaziantep u drugoj dionici dominira i činilo se kako će lagano stići do pobjede. Imali su domaći košarkaši i 15 poena prednosti u jednom trenutku, a na poluvrijeme su otišli sa plus 13, 36:23.

Kontrolisao je tim Nenada Markovića rezultat i u trećem periodu. Razlika je uglavnom bila dvocifrena, a na ulasku u posljednju dionicu imali su 10 poena prednosti, 51:41.

Gosti su u samom finišu meča uspjeli da zakomplikuju život Gaziantepu. Došli su na minus dva, ali nisu uspjeli doći do šuta za izjednačenje ili pobjedu na pet sekundi do kraja, pa je domaći satav upisao pobjedu.

Marko Tomas je sa 16 poena predvodio Gaziantep u ovom meču, Tonye Jekiri je dodao 14, a kod gostiju je blistao Andy Rautins sa 21 poenom.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi