Neobična situacija na NBA meču: Bucksi sinoć zaigrali sa šestoricom

Greška sudija

Neobična situacija na NBA meču: Bucksi sinoć zaigrali sa šestoricom

E. Škorić

Neviđena situacija dogodila se sinoć tokom utakmice najbolje košarkaške lige na svijetu.

Milwaukee Bucksi su gostovali kod Washington Wizardsa i aktuelni NBA prvaci su poraženi, što i nije neočekivano s obzirom da im nedostaje dosta bitnih igrača. Predvodio ih je Gianns Antetokounmpo, koji je brojao do 29, ali nije bilo dovoljno jer su Wizardsi slavili sa 101:94 pred svojom publikom.

Krajem druge četvrtine viđena je jedna bizarna situacija. Gosti su vodili 44:42 i imali su posjed, ali nakon što su poentirali za tri, sudije su poništile poene Hillu jer je utvrđeno da su gosti na parketu imali šestoricu igrača.

Bobby Portis je izlazio, a Giannis se spremio ući na parket. U međuvremenu je tamo završio i Grayson Allen, pa je zaigralo ukupno šest umjesto pet košarkaša.

"Šest igrača na terenu. Sudije bi trebale bolje kontrolisati situaciju na terenu", komentarisao je komentator NBC Sports Washingtona.

Sudije su momčadi Milwaukeeja dodijelile tehnički faul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi