Nestvarna trojka Jaramaza za pobjedu Partizana

Fantastičan meč u Beogradu

Nestvarna trojka Jaramaza za pobjedu Partizana

M. Šljivak

Partizan je u najboljoj utakmici sezone u ABA ligi u Beogradu savladao Cedevita Olimpiju rezultatom 96:95.


Partizan je odlično otvorio meč. Domaći tim je otišao na osam poena prednosti u jednom trenutku (13:5), ali potom slijedi serija gostiju iz Ljubljane od 14:2 i na taj način Cedevita Olimpija prelazi u vodstvo, 15:19.

Zatim je Partizan napravio seriju od 8:0, ali je Cedevita Olimpija odigrala bolje završnicu prve dionice nakon koje je imala dva poena prednosti, 23:25.

Serija poena Cedevite s kraja prve dionice nastavljena je i u drugoj, pa su gosti otišli i na plus sedam (23:30), no zatim je uslijedila i nova serija Partizana.

Crno-bijeli su ponovo vezali osam poena zaredom i preuzeli su vodstvo, a iako su gosti u nekoliko navrata ponovo uspjeli da povedu, sjajnom završnicom i serijom od 10:0 u završnici prvog poluvremena Partizan na odmor odlazi sa osam razlike, 55:47.

Treća dionica donijela je jako dobru igru Partizana. Činilo se kako će plus 12 nakon 30 minuta igre biti dovoljno za pobjedu (81:69), ali je Cedevita Olimpija napravila fantastičan posao u samoj završnici meča.

Prvo je Jaka Blažić trojkom po prvi put nakon dugo vremena izjednačio, da bi na 17 sekundi do kraja Boatright pogodio za vodstvo slovenskog tima, 93:95.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Partizan je imao priliku da izjednači ili da pobijedi. Gordić je promašio trojku, ali je ostalo još osam desetinki za novi šut nakon skoka u napadu. Onda na scenu stupa Jaramaz koji pogađa trojku od tablu za pobjedu Partizana 96.95.

Domaće je do pobjede vodio Ognjen Jaramaz sa 16 poena, dok je na drugoj strani Blažič ubacio 22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije