Nemanja Gordić i Partizan na otvaranju Top 16 faze Eurocupa razbili Virtus iz Bologne

Sjajna partija našeg reprezentativca

Nemanja Gordić i Partizan na otvaranju Top 16 faze Eurocupa razbili Virtus iz Bologne

Na najbolji mogući način košarkaši Partizana su otvorili Top 16 fazu Eurocupa. Večeras su u Štark Areni pred skoro 17.000 gledatelja savladali Virtus iz Bologne rezultatom 99:81. 

Da će imati važnu ulogu u ovoj fazi natjecanja večeras su Beograđani pokazali savladavši najvećeg papirnatog favorita ovog natjecanja. 

Utakmica je počela napadački dobro za oba tima, Virtus se dobro držao i nakon prvih 10 minuta bio je na samo jednom posjedu zaostatka za Beograđanima. Onda je došla druga četvrtina i rapsodija košarkaša Partizana koji su taj dio igre dobili s ogromnih 36:19 i praktički već tu riješili utakmicu. 

Otvorio je Virtus nastavak serijom 9:0 i činilo se kako će smoći snage za povratak u ovaj susret no Partizan je u svojim redovima imao previše raspoloženih košarkaša. Prednjačio je naš reprezentativac Nemanja Gordić s 22 poena i indeksom korisnosti od 30, dok je Walden zabio jedan poena više i taj dvojac najzaslužniji je za ovu autoritativnu pobjedu "crno-bijelih" na otvaranju novoformirane grupe E. Gaines s 21 poenom je bio najbolji kod Virtusa, Teodosić i Gamble zabili su po 14.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Štark Arena toplo je dočekala Aleksandra Đorđevića trenera Virtusa koji je nakon dugo vremena opet kao trener nekog kluba gostovao protiv svog bivšeg kluba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi