Nestvarni Luka Dončić
(Foto: EPA)

Novi rekord Slovenca

Nestvarni Luka Dončić

M. Šljivak

Luka Dončić odigrao je nestvarnu prvu sezonu u NBA ligi.

Fantastični Slovenac odigrao je sinoć posljednju utakmicu pred navijačima Dallas Mavericksa ove sezone i na oproštaju Dirka Nowitzkog je ponovo pravio čuda.

U pobjedi nad Phoenix Sunsima Luka je ostvario triple-double učinak od 21 poena, 16 skokova i 11 asistencija i došao je do novog rekorda.

Postavio je rekord sa najviše takvih utakmica u historiji NBA lige za igrača mlađeg od 21 godine. Ovo mu je osmi triple-double, te je tako oborio rekrod Magica Johnsona.

Dončić će vjerovatno biti izabran za najboljeg rookieja ove sezone, a jedini koji bi mu mogao "ukrasti" ovaj trofej je košarkaš Atlanta Hawksa Trae Young.

Slovenac će posljednji meč u sezoni odigrati večeras protiv San Antonio Spursa, a trenutno je na prosjeku od 21.2 poena, 7.7 skokova i gotovo šest asistencija po meču.

Promo

Top Komentari

Mirko
Yebiga ali Dallas ne igra u doigravanju
2 0
Kiss
znalo se od početka da Dallas neće izboriti doigravanje i da su Dončiću dalo priliku da pokaže sve što zna tj dali su mu minutažu i momak se pokazao e sad šta dalje ostaje da vidimo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi