Fantastična večer Zach LaVinea, Dončićev triple double, pobjeda Brooklyna nakon tri poraza
Foto: EPA

Zanimljiva noć u NBA ligi

Fantastična večer Zach LaVinea, Dončićev triple double, pobjeda Brooklyna nakon tri poraza

Noćas je odigrano devet utakmica u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta. 

Večer su svakako obilježili košarkaši Chichago Bullsa koji su na svom parketu pobijedili New Orleans Pelicance rezultatom 129:116.

Najveća zvijezda Bullsa Zach LaVine briljirao je u ovom susretu s 46 poena i sjajnim šutem za 3 poena. LaVine je pogodio 9 od 14 šutiranih trojki a zanimljivo da je njegov suigrač Coby White pogodio 8 šuteva izvan linije 7,25m te su tako LaVine i White postali prvi suigrači u povijesti NBA lige koji su postigli po 8 ili više trojki na jednom susretu. White je na kraju dodao 30 poena dok je za Pelicancse Williamson zabio 29 poena.

Odličnu utakmicu su u Dallasu odigrali Mavericksi i Atlanta Hawksi, a na kraju su više sreće i spretnosti imali domaći koji su slavili sa 118:117 uz triple-double učinak Luke Dončića koji je postigao 28 poena uz po 10 skokova i asistencija. Brunson je dodao 21 koš za Mavse a kod Atlante je bio sjajan Collins s 33 poena dok je Trae Young zabio 25 ali uz jako loš šut iz igre (8/22).

Nakon tri vezana poraza napokon su slavili Brooklyn Netsi. Opet bez Duranta u sastavu 'Mrežice' su savladale Indiana Pacerse rezultatom 104:94. Kyrie Irving je s 35 poena bio prvo ime Brookylina, a Harden je ubacio 19 uz 11 skokova. Kod Pacersa je najbolji bio Sabonis s 18 poena i 9 skokova. 

Denver Nuggetsi demolirali su Cleveland Cavalierse sa 133:95. Nešto skromniju večer Nikole Jokića  koji je zabilježio 12 poena uz 12 asistencija i 6 skokova sjajno su kompenzirali njegovi suigrači pa nije bilo potrebe da Srbin na parektu provede više od 29 minuta. Millsap je postigao 22 poena, Porter je dodao 19, dok je skromne Cavse predvodio Allen s 18 koševa. 

Fantastična utakmica odigrana je u Phoenixu gdje su Sunsi zaustavili Buckse za koje je Giannis odigrao monstruoznu partiju s 47 poena i 11 skokova, no s druge strane bili su Booker s 30 i Chris Paul s 28 poena, a konačni rezultat bio je 125:124 za tim iz Arizone. Los Angeles Lakersi su tek nakon produžetaka pobijedili ove sezone loši Oklahoma City Thunder. Prvake je spasio a tko drugi nego Lebron James kada je na nekoliko sekundi do kraja pri rezultatu 105:102 za OKC pogodio trojku i odveo utakmicu u produžetak gdje su domaći teškom mukom na kraju slavili 114:113.

Ostale utakmice: Memphis - Charlotte 130:114, Washington - Toronto 115:137, Minnesotta - L.A. Clippers 112:119. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi