Neuništivi Omar Cook ne misli stati: Amerikanac potpisao za San Pablo Burgos

Bivši košarkaš Budućnosti i Crvene Zvezde

Neuništivi Omar Cook ne misli stati: Amerikanac potpisao za San Pablo Burgos

Američki veteran Omar Cook još uvijek ne misli prestati aktivno igrati košarku. 

Dapače, Cook, koji uz američku ima i crnogorsku putovnicu danas je potpisao za klub iz možda i najjače europske lige, ACB.

Nova Cookova destinacija je San Pablo Burgos, tim koji je odigrao sjajnu završnicu španjolskog prvenstva i ispao tek od Barcelone u polufinalu. Cook, koji ima i NBA iskustvo u dresovima Portlanda i Toronta od 2007 i dolaska u francuski Strasbourg bez prestanka igra na Starom kontinentu. 

Otada je igrao za Crvenu Zvezdu, Unicaju, Valenciu, Olimpiu Milano, Baskoniu, Rytas, Budućnost, Estudiantes te Gran Canariu. Jedno vrijeme je nastupao i za reprezentaciju Crne Gore kao naturalizirani košarkaš. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi