Čovječe, šta to radiš? Slobodna bacanja izvodio 0/13!

Da ne povjeruješ...

Čovječe, šta to radiš? Slobodna bacanja izvodio 0/13!

H. Zilić

Dosta se zanimljivh situacija nagledamo na košarkaškim terenima. Neki igrači nekada nemaju svoj dan pa pored svog imena imaju loše statističke brojke, ali jedan čovjek je možemo reći "prekucao" igricu.

Košarkaš litvanskog Nevezisa Deshawn Freeman vjerovatno će ući u historijiu košarke.

U utakmici play-offa ltivanskog prvenstva u kojem je Nevezis igrao protiv Žalgirisa, Freeman je izvodio slobodna bacanja vjerovali ili ne 0/13!

Čovjek nije pogodio slobodno bacanje, a košarkaši Žalgirisa su u nekim situacijama svjesno Freemana slali na liniju za slobodna bacanja.

Žalgiris je slavio sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji.

Rezultat druge utakmice koju je obiljžio Freeman glasio je 92:86 za tim iz Kaunasa, dakle da je imao barem 50% učinak sa slobodnih bacanja, Freeman bi svom timu možda dobio i trijumf.

Oglasi

Nevjerovatna situacija zaista kakva se ne pamti na košarkaškim terenima. I gledaoci na tribinama u jednom trenutku nisu mogli vjerovati šta gledaju. Bili su u totalnom šoku.

Bez obzira na skandalozna slobodna bacanja Deshawn Freeman je bio najbolji pojedinac u timu Nevezisa sa 16 poena, šest skokova i četiri asistencije. U redovima Žalgirisa Ulanovas je bio najbolji sa 20 poena, sedam skokova i dvije asistencije.

Žalgiris u polufinalu play-off serije čeka boljeg izduela Lietkabelisa i Juventusa, tamo je u seriji 1.1 , tako da će odlučivati majstorica.

U drugom polufinalom duelu litvanskog prvenstva sastaju se Rytas i Jonava.

Top Komentari

criticos
Prekucao i Adina Vrabca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi