Nevjeroatni Rondo podijelio 18 asistencija

Odlična partija

Nevjeroatni Rondo podijelio 18 asistencija

E. Škorić

New Orleans Pelicansi su sinoć slavili sa 131:124 u sjajnom meču protiv Philadelphije.

U pucačkom okršaju istakli su se Redick i Simmons sa po 28, odnosno 27 poena s jedne, te Holiday (34 poena) i Anthony Davis (29) s druge strane u rubrici strijelaca, ali izdominirao je Rajon Rondo.

Stari dobri Rondo, playmaker Pelicansa od ove sezone, ubacio je 13 poena, ali je upisao čak 18 asistencija i došao je do pet ukradenih lopti.

Njegovih 18 asistencija je rekord jednog igrača ove sezone u NBA ligi. Rondo je sjajan razigravač, skakač, igra odličnu odbranu i kada bi jednako dobar bio u šutu, teško da bi mu iko mogao parirati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi