Rajon Rondo pronašao novi klub
Foto: EPA

Iskusni playmaker u New Orleans Pelicansima

Rajon Rondo pronašao novi klub

Rajon Rondo je postigao dogovor sa New Orleans Pelicansima, te će uskoro potpisati ugovor sa ovom ekipom, prenose američki mediji.

Bullsi su se odrekli usluga Rajona Ronda 30. juna, nakon što je ovaj košarkaš proveo samo jednu sezonu u Chicagu. 

Odluka Chicaga da prekine saradnju sa Rondom došla je kao logičan potez nakon što je trejdovan Jimmy Butler, a u zamjenu za njega u Chicago stigao, između ostalih, i mladi playmaker Kris Dunn.

Prije Chicaga, također jednu sezonu, 31-godišnji Rondo je proveo u dresu Sacramento Kingsa.

Rondo je u svojoj bogatoj karijeri nastupao još i za Dallas Maverickse, te Boston Celticse, u kojima je ostavio najdublji trag.

Ipak, čini se da Rondova karijera polako kreće silaznom putanjom, s obzirom da mu je prošla sezona bila najgora još od rookie sezone.

Naime, Rondo je u dresu Chicago Bullsa, u sezoni 2016/2017 u prosjeku bilježio svega 7.8 poena. Prošle sezone je bilježio i 6.7 asistencija, te 1.4 skokova, dok je samo sezonu ranije bilježio 11.7 asistencija i dva skoka po utakmici.

Ipak, Rondo koji je poznat kao jedan od najboljih "razigravača" i asistenata NBA lige još uvijek je, itekako, sposoban pomoći svojoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi