Nevjerovatan meč Bugarske i Latvije, autsajder slavio nakon dva produžetka!

Kvalifikacije za Eurobasket

Nevjerovatan meč Bugarske i Latvije, autsajder slavio nakon dva produžetka!

E. Škorić

U prvom meču 2. kola kvalifikacija za Eurobasket 2021 u grupi H, u kojoj se nalazi i bh. reprezentacija, Bugarska je odmjerila snage s Latvijom, a nakon dva produžetka domaćin je kao veliki autsajder stigao do pobjede rezultatom 110:104.

Gosti su bili veliki favoriti, ali u Botevgradu su doživjeli i drugi poraz. Bili su gosti na pragu pobjede, vodili 84:78 u završnici, ali Bugari stižu do izjednačenja (85:85) i produžetka.

Igrala su se dva produžetka po pet minuta, na kraju u nevjerovatno uzbudljivom meču domaćin stiže do ogromne pobjede rezultatom 105:103.

Prva četvrtina bila je poprilično izjednačena, a Bugari su na prvoj dvominutnoj pauzi vodili 22:21.

Neizvjesno i u drugoj četvrtini, Latvijci na odmor odlaze sa 37:36, mada krajem treće dionice odlaze na maksimalnih 10 poena prednosti.

Bugari su nakon dužeg vremena opet poveli (71:70), no Latvija ubacuje u brzinu više, ali je posustala u samoj završnici, pa je Bugarska došla do izjednačenja, a na kraju i do pobjede.

Dee Bost je sa 26 poena i osam asistencija bio prvo ime Bugarske, Chavder Kostov je ubacio 20, Stanimir Marinov 16, Aleksander Yanev 14, a po 11 poena su dodali Kris Minkov i Yordan Minchev. Martins Meiers je ubacio 27 poena, a Mareks Mejeris je dodao 20 poena.

Top Komentari

realista1982
Valja nama prvo Grke dobit.
2 0
Interista1993
Cuj autsajder i to veliki to samo moze napisati teletabis
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi