Nevjerovatan preokret Sparsa u Širokom

Trijumf Sarajlija na Pecari

Nevjerovatan preokret Sparsa u Širokom

M. Šljivak

Košarkaši Sparsa pobijedili su kao gosti Široki na Pecari 74:71 u susretu 8. kola prvenstva BiH.

Široki je od prve minute ovog meča imao prednost. Imali su plus pet nakon prve dionice (23:18), a rezultat su u potpunosti kontrolisali i u drugoj četvrtini.

Međutim, Sparsi su konstantno bili blizu. Nisu dozvolili domaćim košarkašima da naprave preveliku razliku već u ranoj fazi meča i na odmor su otišli sa minus tri, 40:37.

Široki je odlično igrao u trećoj dionici. Podigli su razliku na dvocifrenu brojku i u jednom trenutku su otišli na plus 16, 73:67.

Međutim, gosti iz Sarajeva se nisu predavali. Razliku su nakon 30 minuta igre smanjili na minus 11, 57:46, da bi u posljednje tri minute kreirali veliki preokret.

Napravili su Sparsi seriju od 10:0 i na minut prije kraja dolaze do vodstva, 68:70, ali ni tu nije bio kraj uzbuđenjima.

Mateo Drežnjak potom pogađa trojku za novo vodstvo domaćeg tima, ali zatim i gosti preko Kovačevića pogađaju za 71:72.

Široki je potom promašio napad, Kovačević je pogodio dva bacanja za plus tri (71:74), a zatim Durmo poklanja šansu Širokom da šutira za produžetak u zadnjoj sekundi.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ipak, domaći nisu uspjeli da pogode. Čolak je promašio i meč je završen pobjedom Sparsa.

Maksim Kovačević je sa 17 poena predvodio goste, Ibrahim Durmo je dodao 13 poena i osam skokova, dok je kod Širokog Čolak ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi