Anadolu Efes rutinski do pobjede protiv Khimkija

Nova pobjeda turskog prvaka

Anadolu Efes rutinski do pobjede protiv Khimkija

Fantastični Anadolu Efes večeras se u svojoj Sinan Erden Areni u okviru 17. kola Eurolige lako obračunao s ruskim Khimkijem slavivši rezultatom 101:82. 

Iako se tim iz Podmoskovlja odlično držao u prvom poluvremenu, oslabljen neigranjem Alexeya Shveda, bilo je samo pitanje trenutka kada će upasti u Efesov mlin i izgubiti ovu utakmicu. 

U efikasnom prvom poluvremenu Khimki je dobro parirao sjajnom napadačkom ritmu koju je nametnuo tim Ergina Atamana pa su prvaci Turske na poluvrijeme otišli sa samo 4 koša viška prednosti. 

Stvari su na očekivano došle u trećoj četvrtini kada je prodadila i obrana europskog viceprvaka. U ovom trenutku Efes jednostavno ima previše opcija u napadu, pa kada se Larkinu, Miciću i ostatku tima pridružio i razigrani njemački centar Tibor Pleiss stvari su bile brzo riješene. Upravo je Pleiss uz Larkina bio prvo ime Efesa. Obojica su postigla po 20 poena, Singleton je dodao 13, Simon 12 a Micić 11 koševa što je bilo previše za Khimki. Rusi su imali šest košarkaša s dvoznamenkastim učincima a najviše je zabio Jeremy Evans (15), dok je Kramer dodao 13 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi