Nevjerovatna drama u Pekingu: Španci nakon dva produžetka prošli u finale Mundobasketa!

Prvi polufinalni meč

Nevjerovatna drama u Pekingu: Španci nakon dva produžetka prošli u finale Mundobasketa!

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u veliko finale Mundobasketa.

Španci su danas, nakon velike drame, u Pekingu savladali Australiju sa 95:88 i to nakon dva odigrana produžetka.

Australci su na ovom susretu bili bolji u prvom dijelu. Španci su tek na samom otvaranju imali prednost od četiri do pet poena, ali kada su Australci prešli u vodstvo, nisu ga ispuštali i išli su do 10 razlike.

Španci se u meč vraćaju tek u posljednjoj četvrtini. Malo pomalo su spuštali prednost i došli su u priliku da pređu u vodstvo. To su i uspjeli i to tek osam sekundi pred kraj meča kada je Marc Gasol bio precizan sa linije za slobodna bacanja oba puta i Španci su poveli 71:70.

U narednom napadu Australci dobijaju dva slobodna bacanja. Mills je otišao na liniju da šutira i pogodio samo jedno. Rubio je došao do lopte i pokušao sa centra donijeti pobjedu svom timu, ali lopta je završila na obruču. Otišlo se u produžetak.

Španci tamo bolje otvaraju i brzo dolaze do prednosti od pet poena, ali se isto tako Australci brzo vraćaju. Do kraja produžetka ruka je drhtala i jednima i drugima i nije bilo mnogo poena. Dellavedova je imao priliku uz zvuk sirene donijeti pobjedu svojoj rprezentaciji, ali nije bio precizan i ponovo se otišlo u produžetak.

Španci na samom otvaranju drugog podužetka dolaze do prednosti od osam poena razlike i već tada je bilo jasno da će se Australci teškio vratiti. Oni su ičinili sve, ali Španci su očito imali više snage u finišu pa su na kraju ostvarili pobjedu od 95:88.

Špance je do trijumfa vodio sjajni Marc Gasol koji je imao 33 poena. S druge strane, najefikasniji je očekivano bio Patty Mills sa 34.

U drugom polufinalnom meču danas od 14.00 sati igraju Argentina i Francuska.

SP, polufinale:

Španija - Australija 95:88

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Španija: Claver 9, Fernandez 2, Gasol 33, Hernangomez 8, Llull 17, Ribas 7, Rubio 19.

Australija: Baynes 6, Bogut 12, Creek 2, Dellavedova 6, Goulding 5, Ingles 4, Kay 16, Landale 3, Mills 34.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi