On je s druge planete: Uzdah svih u dvorani u Torontu kada su vidjeli šta je uradio Luka Dončić

Fantastično dodavanje Slovenca

On je s druge planete: Uzdah svih u dvorani u Torontu kada su vidjeli šta je uradio Luka Dončić

Endin Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa pobijedil su sinoć u gostima Toronto Raptorse sa 136:125 uz još jednu briljantnu partiju Luke Dončića koji je na najbolji način proslavio svoj 25. rođendan, a jedan potez posebno je obilježio meč.

Dončić ove sezone igra u zaista nevjerovatnoj formi što je i sinoć demonstrirao protiv Raptorsa, te je upisao još jedan triple-double učinak.

Od početka utakmice gledali smo izuzetno uzbudljiv meč i Toronto se dobro držao većinu utakmice, ali u drugom dijelu Dallas je uspio da napravi osjetniju prednost što je bilo dovoljno da na kraju gosti dođu do pobjede.

Slovenski košarkaš je tako na najbolji način proslavio svoj 25. rođendan jer je njegov tim u Torontu slavio sa 136:125, a Dončić je meč završio sa 30 poena, 16 asistencija i 11 skokova.

Međutim, jedan potez posebno je obilježio sinoćnju utakmicu i još jednom pokazao kakav čarobnjak je ovaj momak iz Slovenije.

Oglasi

Igrao se finiš prve četvrtine kada je Dončić izveo "dodavanje bez gledanja" što je zadivilo sve u dvorani jer mnogima nije bilo jasno kako je Slovenac uopšte vidio svog saigrača.

Dončić mu je bio okrenut leđima i krenuo je prema košu, a potom poslao neočekivan pas za jednog od saigrača koji je pogodio trojku, dok se u dvorani mogao čuti uzdah navijača Toronta zbog još jednog spektakularnog poteza Dončića.

Slovenac je dobio aplauze i od navijača Toronta jer je i njima jasno da imaju priliku na sceni gladati pravog čarobnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi