Krenula je da uništi sina, ali i pored svega nevjerovatno je kako danas živi Dončićeva majka

Mirjam Poterbin je na pragu šeste decenije

Krenula je da uništi sina, ali i pored svega nevjerovatno je kako danas živi Dončićeva majka

Admin Čaušević

Roditelji Luke Dončića, otac Saša i majka Mirjam su već nekoliko godina razvedeni. Razvod nije utjecao na sjajnog Slovenca koji je u međuvremenu postao jedan od najboljih košarkaša svijeta. 

Bio je septembar 2022. godine kada se pročulo da je Mirjam Poterbin pokrao njen tadašnji dečko, slovenački biznismen Boris Požeg koji je Dončićevoj majki uzeo milione te jednostavno nestao.

Ubrzo je došlo i do ozbiljnog skandala. Mirjam je dala svom dečku mogućnost da upravlja poslovnim firmama koje upravlja brendom Luke Dončića, a ona je postao vlasnik 40 % kompanije.

Majčina naivnost je zapravo umalo uništila Dončića koji je odlučio da je tuži te je tražio da se ponišiti registracija zaštitnog snaga "Luka Dončić 7" koji je inače u vlasništvu Mirjam.

Spor je trajao nekoliko mjeseci, a na kraju je Dončić očigledno pronašao zajednički jezik sa svojom majkom, povukao je tužbu i očigledno je odlučio da joj oprosti.

Oglasi

U međuvremenu između njih stvorio se sjajan odnos te Mirjam bez obzira na loše poteze danas živi na visokoj nozi i može se reći da definitivno uživa u životu.

Atraktivna dama koja je na pragu šeste decenije živi na relaciji SAD - Ljubljana, dok je u prijestolnici Slovenije sa dosta uspjeha vodi određene privatne poslove.

Ona je vlasnica jednog kozmetičkog salona kojem je dala naziv Mirjam, a zbog mladolikog izgleda za svoju dob mnogi joj kažu da je i sama odlična reklama za vlastiti posao.

Kao što je poznato Luka i njegova izabranica Anamarija su nedavno postali roditelji, a upravo je Mirjam bila prva koja im je čestitala na prvom djetetu, odnosno kćerkici Gabrijeli.

Zahvaljujući svom sinu Mirjam danas putuje širom SAD-a te posjećuje najatraktivnije destinacije, pa je tako prije nekoliko sedmica posjetila Beverly Hills.

Kada je u pitanju Lukin otac, Saša, s njim se zvijezda Dallas Mavericksa uglavnom viđa kada dođe u Europu za vrijeme pauze u NBA ligi.

Top Komentari

E.Car
Prava slovenačka lujka, za kitu, posebno nas Bosanaca prodala bi mater i sina!!! Al hajde može joj se kad je Luka tu al bojim se da joj sljedeću glupost neće oprostiti!!! BTW ako te put dovede u Sarajevo Mirjam volio bih tih pokazati sve znamenitosti ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi