Nevjerovatna partija Irvinga protiv New Orleansa, Džanan Musa ponovo bez minutaže

Netsi upisali treću pobjedu ove sezone

Nevjerovatna partija Irvinga protiv New Orleansa, Džanan Musa ponovo bez minutaže

E. Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su upisali novu pobjedu na svom parketu protiv New Orleans Pelicansa sa 135:125.

Netsi su uspjeli da dođu do treće pobjede u novoj NBA sezoni, dok je za Pelicanse ovo bio već šesti poraz, te imaju samo jednu pobjedu u sedam odigranih utakmica.

Netsi su imali vodstvo na svojoj strani od samog početka meča i bilo je jasno da će se Pelicansi večeras teško radovati. Brooklyn je igrao jako dobro u prvom poluvremenu kada su vodili sa 67:50.

No, Pelicansi su uspjeli da smanje zaostatak na šest poena zaostatka nakon treće dionice, ali to je bio njihov maksimum sinoć. Netsi su u trećoj četvrtini ponovo ubacili u višu brzinu i riješili utakmicu, te su na kraju slavili sa 135:125.

Netse je do nove pobjede vodio fantastični Kyrie Irving koji je meč završio sa 39 poena, devet asistencija i tri skoka. Istakao se još Caris LeVert sa 23 poena, sedam skokova i pet asistencija. Mladi bh. košarkaš Džanan Musa nije upisao minutažu u ovom meču.

Što se tiče Pelicansa nevjerovatanu utakmicu odigrao je Brandon Ingram koji je imao učinak od 40 poena, pet skokova i pet asistencija, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu da izbjegne novi poraz.

Drugu pobjedu u ovoj sezoni upisali su i Golden State Warriorsi koji su pred svojim navijačima pobijedili Portland Trail Blazerse sa 127:118. Warriorse je do pobjede vodio Eric Paschall sa 34 poena i 13 skokova, dok se kod Portlanda istakao Damian Lillard sa 39 poena.

James Harden je sa 44 poena, deset skokova i šest asistencija vodio Houston Rocketse do pobjede protiv Memphis Grizzliesa sa 107:100. Pobjedu su upisali i Phoenix Sunsi koji su pobijedili Philadelphiju 76erse sa 114:109.

NBA liga:

Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 135:125
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 127:118
Washington Wizards - Detroit Pistons 115:99
Memphis Grizzlies - Houston Rockets 100:107
Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 106:134
Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 114:109

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi