Nevjerovatna partija Šturanovića za pobjedu Bosne Royal protiv Sparsa

Duel za ABA 2 ligu

Nevjerovatna partija Šturanovića za pobjedu Bosne Royal protiv Sparsa

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su večeras u Skenderiji Sparse rezultatom 82:74 i poveli su sa 1:0 u seriji koja će odlučiti putnika u ABA 2 ligu.

Dobra košarka viđena je u duelu sarajevskih ekipa, a na kraju su za nijansu bili bolji Studenti koji slave trijumf.

Bosna Royal je imala bolje otvaranje meča. Poveli su sa 6:0, ali Sparsi ubrzo meč uvode u egal. Međutim, u posljednje tri minute prve dionice ekipa Ivana Opačka ostaje bez poena, Bosna to koristi i serijom od 10:0 stiče prednost od osam poena, 22:14.

Domaći tim je kontrolisao rezultat tokom druge dionice. Imali su konstantno vodstvo, ali su Sparsi konstantno bili jako blizu. Uspjeli su gosti da smanje prednost i na poluvrijeme odu sa pet poena minusa, 40:35.

Izjednačena igra viđena je i u nastavku meča. Sparsi sredonom trećeg perioda uspijevaju i nakon dugo vremena da povedu. Ipak, Bosna Royal je iskontrolisala rezultat u finišu trećeg perioda i u posljednjih deset minuta ulaze sa četiri poena prednosti, 61:57.

Velika borba viđena je u samoj završnici. Bosna je vodila, Sparsi su stizali, ali je kod Studenata nezaustavljiv večeras bio Maksim Šturanović. Uspjeli su prelomiti meč u samom finišu i poveli su  sa 1:0 u seriju.

Čudesni Šturanović je odigrao meč života. Ubacio je 37 poena i uhvatio je 14 skokova, Draško Knežević i John O'Brien su dodali po 19. 

Kod Sparsa Roko Rogić je ubacio 14 koševa.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi