Nevjerovatna statistika Luke Dončića

Mlada zvijezda

Nevjerovatna statistika Luke Dončića

E. Škorić

Slovenački košarkaški reprezentativac Luka Dončić skoro da ne pravi faulove na mečevima Real Marida.

Dončić na deset utakmica u izostanku Sergija Llulla briljira u dresu Real Madrida i prosječno je na skoro 20 poena po meču, dok mu je indeks korisnosti 27.

Zanimljivo da je na njemu napravljeno osam puta više faulova nego što je on sam napravio za 275 minuta provedenih na parketu.

U 10 mečeva napravio je samo osam faulova, njega su faulirali čak 63 puta i to dovoljno govori koliko je bitan u igri Reala i koliko je često sa loptom u rukama.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dončić bi mogao postati jedini koji je osvajao priznanje za "Zvijezdu u usponu" i MVP priznanje Eurolige. I večeras protiv Olympiakosa ide iznad svog prosjeka...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi