Nevjerovatni Jokić ostvario najbrži triple-double u historiji NBA lige!
Jokić je ispisao nove stranice historije NBA lige ostvarivši najbrži triple-double ikada, za šta mu je trebalo manje od 15 minuta.

Kakva noć za srpskog centra

Nevjerovatni Jokić ostvario najbrži triple-double u historiji NBA lige!

Davno je Nikola Jokić pokazao svijetu da je košarkaški genijalac, ali u noći sa četvrtka na petak uspio je nadmašiti samog sebe.

U duelu Denvera i Milwaukeeja, koji je završen pobjedom Nuggetsa rezultatom 134:123, Jokić je ispisao nove stranice historije NBA lige ostvarivši najbrži triple-double ikada.

Jokić je do njega došao za manje od 15 minuta, tačnije 14 minuta i 33 sekunde što je najbrže vrijeme za koje je neki igrač u historiji NBA lige stigao do tri dvocifrene statističke kolone. U prvom poluvremenu, Jokić je imao 16 poena uz 11 skokova i 12 asistencija, čime je postavio novi rekord.

Dosadašnji rekorder NBA lige u najbrže ostvarenom triple-doubleu bio je Jim Tucker, koji je 1995. godine došao do istog učinka za 17 minuta. Srpski centar je, također, najbrži u posljednjih 20 godina i kada je u pitanju vrijeme na semaforu pošto je dvocifren u poenima, skokovima i asistencijama bio na 1:54 prije kraja prvog poluvremena.

Na kraju, Jokić je svoju partiju karijere završio sa 30 poena, 17 asistencija i 15 skokova uz impresivnu naprednu staitstiku. Iz igre je šutirao 11/14, za tri poena 3/3 a sa linije penala 5/5. Svemu tome dodao je i dvije blokade, te jednu ukradenu loptu.

Jokić je, naravno, bio prvo ime utakmice u kojoj je Denver stigao do važne pobjede u borbi za Playoff, ali nije bio najefikasniji. Antetokounmpo iz Bucksa je bio također sjajan sa 36 poena, 13 asistencija i 11 skokova, ali imao je tu nesreću da ove noći ostane u Jokićevoj sjeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije