Nikola Jokić pretekao LeBrona Jamesa

Triple-doubleovi su mu specijalnost

Nikola Jokić pretekao LeBrona Jamesa

Srpski košarkaš Nikola Jokić je u sinoćnjem susretu Denvera i San Antonio Spursa ubilježio triple-double postigavši 23 poena uz 13 skokova i 11 asistencija.

Za Jokića je to bio četvrti triple-double u ovoj sezoni, a ukupno već deseti u NBA ligi otkako nastupa u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Zanimljivo, Jokić je u tom segmentu uspješniji od LeBrona Jamesa jer je u svoje prve tri sezone u NBA ligi stigao do dvocifrenog broja triple-doubleova prije ponajboljeg košarkaša današnjice.

Svojevremeno je LeBron James, za isti period proveden u NBA ligi, ubilježio devet triple-doubleova, jedan manje od Nikole Jokića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi