Ova fotografija dovoljno govori zašto su New York Knicksi ponovo hit NBA lige

Imaju devet uzastopnih pobjeda

Ova fotografija dovoljno govori zašto su New York Knicksi ponovo hit NBA lige

E. Škorić

Dugo godina navijači New York Knicksa čekaju nastup u play-offu, ali ovec sezone će ga sasvim sigurno igrati.

Knicksi dominiraju na Istoku ove sezone, a posebno dobro igraju u posljednje vrijeme. Uspjeli su vezati devet pobjeda, te su uz Utah Jazz jedini u NBA ligi koji su to uspjeli u ovoj sezoni.

Posljednja pobjeda ostvarena je u subotu navečer protiv Toronto Raptorsa. Justin Randle, Derrick Rose i kompanija očitali su lekciju bivšim NBA prvacima i dokazali da za njih sada nema granica.

Postoji skup jako talentovanih i iskusnih igrača u redovima Knicksa, no prije svega ih krasi zajedništvo, što je opet rijetkost u NBA momčadima. Randle jeste najefikasniji igrač Knicksa i najveći potrošač lopti, no ima veliku pomoć kompletnog tima i kada Randlea ne ide, tu su Rose, RJ Barrett, Reggie Bullock, Alec Burks, iskusni Taj Gibson, Nerlens Noel, Immanuel Quickley...

No, uzalud bi bili sav talenat, kvalitet i iskustvo da ovaj tim nije predan svom poslu. Neko vrijeme nakon što je završen meč s Raptorsima, igrači Knciksa su ostali na parketu da treniraju. Čak je i grupa ljudi zadužena za održavanje Madison Square Gardena završavala sa pospremanjem dvorane, a nekolicina igrača Knicksa nije marila za to.

Ostali su dodatno usavršavati se, a kako igraju ove sezone, nemojte misliti da je sam plasman u play-off najbolje što mogu. Njihovo vrijeme tek dolazi.

Posljednji put su Knicksi u play-offu igrali u sezoni 2012/13. Tada su u prvoj rundi Istočne konferencije izbacili Celticse, ali su u polufinalu Istoka potom eliminisani od Indiane Pacersa.

Do 2000. godine bili su konstantni učesnici završnica NBA lige, no od tadado danas samo su četiri puta uspjeli izboriti play-off. Šampioni NBA lige bili su 1970. i 1973. godine.

Top Komentari

muha
Skoricu, de opet procitaj kako se Randle zove. Nije Justin nego Julius.
2 0
Zmiugaloma
Cuj ga jastin hahahahaaa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi