Nezadrživi Anadolu Efes lako riješio i Armani

Atamanova momčad nezaustavljiva

Nezadrživi Anadolu Efes lako riješio i Armani

Ekipa Anadolu Efesa nastavila je s dominantnim izvedbama u Euroligi u ovoj sezoni. Večeras su kod kuće sigurnom igrom razbili Armani sa sigurnih 84:64 u okviru 19. kola Eurolige. 

Tek je u prvoj četvrtini Milano pružio kakav-takav otpor domaćem timu koji se nakon toga razgoropadio i počeo svojom prepozatljivom košarkom razgrađivati obranu gostiju. 

Iako bez Vasilija Micića Efes je bez ikakvih problema uspostavio kontrolu nad ovom utakmicom i sigurno je priveo kraju uz odličnu partiju fenomenalnog Larkina. S druge strane i Chris Singleton na odličan način mijenja ozlijeđenog Dunstona i u igri Efesa skoro da nema nikakvih zastoja. 

Ovaj dvojac, Larkin s 23 i Singleton sa 16 predvodili su Turke do nove pobjede, a Sertac je dodao 13 koševa. Gudaitis s 11 poena, te Roll i Tarczewski s po 10 bili su najbolji kod Armanija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi