Milanski Armani slavio protiv Panathinaikosa

Sjajna partija domaćeg tima

Milanski Armani slavio protiv Panathinaikosa

Košarkaši Armani Exchangea večeras su u svom Mediolanum Forumu u utakmici 18. kola Eurolige sjajnom predstavom srušili Panathinaikos iz Atene rezultatom 96:87. 

Jedini dio utakmice koji se može nazvati podjednakim u ovoj utakmici bio je prvi period koji je protekao, u nogometnom žargonu rečeno, odmjeravanju snaga.

No nakon kraja prve četvrtine milanski tim krenuo je sa sjajnom igrom na oba kraja terena te je tu igru materijalizirao s 10 koševa viška na poluvremenu. Uspio je Panathinaikos doći na -5 sredinom treće četvrtine no tada sjajni Chacho Rodriguez s dvije vezane trojke ruši sve ono što su Atenjani teškom mukom izgradili. 

Velike probleme Panathinaikosu je tijekom cijelog meča pravio i sjajan ofanzivni skok Milaneza a raspoloženi domaćin je u završnih 10 minuta ušao s komotnih 16 razlike. Tada su košarkaši Ettorea Messine sebi dozvolili malo opuštanje što su gosti iskoristili i izborili pristojan poraz. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Rodriguez je s 22 poena bio prvo ime pobjedničkog tima a pridošlica iz kineske lige Keifer Sykes ubacio je 17 koševa u premijernom nastupu u Milanu. Fredette je zabio 28 poena za goste, dok je Thomas dodao 15 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi