Nezgodan protivnik u nezgodno vrijeme
Torrion Brummitt: Pozvao navijače da daju vjetar u leđa

Zrinjski sutra dočekuje Krku

Nezgodan protivnik u nezgodno vrijeme

Pred možda najvažniji susret dosadašnjeg tijeka ABA 2 lige, protiv direktnog konkurenta za Final Four ovog natjecanja, ekipe Krke iz Novog Mesta, medijima su se obratili trener HKK Zrinjski Hrvoje Vlašić i pouzdani krilni centar Plemića, Amerikanac Torrion Brummit. 

"Krka nas je u prvom dijelu veoma lagano dobila, mi smo se uspjeli vratiti u utakmicu, ali nismo imali na kraju snage za kompletan preokret. Momčad je to koja je iz vrha ABA lige, koja ima kvalitet i igrače koji su igrali na višem nivou, posebno Dimeca reprezentativca koji ima medalju sa Europskog prvenstva.

Imaju znanja i imaju energiju. Izbalansirani su na svim pozicijama. Morat ćemo biti maksimalno agresivni i kvalitetni u obrani da bih mogli ostvariti pobjedu", rekao je Hrvoje Vlašić, trener HKK Zrinjski

Zrinjski će u ovoj utakmici, koja je na rasporedu sutra u 18h u dvorani Bijeli Brijeg, nastupiti bez najboljeg košarkaša Vedrana Princa koji se ozlijedio pred kraj meča sa Mladosti.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Nadamo se i pored toga dobroj utakmici i pobjedi protiv Krke koja je jako nezgodan protivnik. Pozivamo navijače da napune dvoranu i da nam budu vjetar u leđa te da zadržimo nepobjedivost na našem terenu tj. da pokažemo kako se igra košarka u Mostaru", kazao je Torrion Brummitt, košarkaš HKK Zrinjski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi