Ni sjajni Atić nije pomogao Megi
Foto: FMP

Poraz od FMP-a

Ni sjajni Atić nije pomogao Megi

Večeras su se u sklopu 2. kola regionalne ABA lige u Beogradu sastali FMP I Mega Bemax.

Duel beogradskih rivala na kraju je pripao FMP-u koji je slavio s ubjedljivih 98:79, a samo prva četvrtina je protekla u ravnopravnoj borbi.

Od 11. minuta domaćin je ušao u veliku seriju, stečenu prednost je rutinski održavao, pa se pobjeda nijednog trenutka nije dovodila u pitanje. Za FMP je ovo bila druga vezana pobjeda nakon što su prethodno slavili i na gostovanju kod Krke (65:75).

FMP je do pobjede vodio Reat sa 23 poena, a osim njega posebno se večeras istaknuo i bh. košarkaš Edin Atić koji je za nešto više od pola sata provedenih na parketu ubacio 21 poen.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Atić je pritom ubilježio i devet skokova i osam asistencija, ali ni to što je bio blizu triple-double učinka nije pomoglo Megi da izbjegne poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi