Ni sjajni Dončić nije pomogao Dallasu protiv Lakersa

Tim iz Los Angelesa slavio u American Airlines Centru

Ni sjajni Dončić nije pomogao Dallasu protiv Lakersa

U noći sa ponedjeljka na utorak odigrano je osam utakmica u NBA ligi, a uzbuđenja nije nedostajalo.

Dallas je na svom parketu poražen od Lakersa rezultatom 107:97, čime je tim iz Los Angelesa prekinuo seriju od tri uzastopna poraza.

Domaćem timu nije pomoglo ni još jedno sjajno izdanje Luke Dončića, koji je sa 27 poena bio najefikasniji igrač svoje ekipe. Pored toga, Luka je za 35 minuta na parketu sakupio osam skokova i dvije asistencije. U pobjedničkoj ekipi najbolji je bio Ingram sa 29 poena.

U jednom od derbija večeri, Houston je na svom parketu savladao Denver sa 125:113 uz 32 poena i 14 asistencija Jamesa Hardena. Sjajan je bio i Capela sa 31 poenom, dok je Jokić sa druge strane imao 24 poena, 13 skokova i četiri asistencije.

Sacramento je rezultatom 111:95 savladao Orlando, za koji je novi double-double upisao Nikola Vučević (18p, 13sk). U pobjedničkom timu odličan je bio Bogdan Bogdanović, koji je meč završio sa 15 poena, sedam asistencija i osam skokova.

U ostalim utakmicama, San Antonio je kao gost bio bolji od Detroita sa 119:108, Boston je kod kuće savladao Brooklyn sa 116:95, Milwaukee Utah sa 114:102, dok je New Orleans na domaćem terenu bio bolji od Memphisa uz 36 poena Daviesa.

Još jednu sjajnu noć imao je i Jusuf Nurkić, koji je sa 20 poena predvodio Portland do pobjede nad New Yorkom o čemu više možete pročitati ovdje.

Top Komentari

gumenakita
Ono sto nasim igracima fali to je Doncic,tip nema respekt i strah od sutiranja,od proboja prema kosu....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi