Nurkić u životnoj formi: Odlična partija bh. košarkaša u pobjedi nad Knicksima

Bh. košarkaš najefikasniji u svom timu

Nurkić u životnoj formi: Odlična partija bh. košarkaša u pobjedi nad Knicksima

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su na domaćem parketu pobijedili New York Knickse sa 111:101, a još jednu odličnu partiju odigrao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Portland je bez veće muke uspio da upiše novu pobjedu, te sada imaju omjer 24:17, dok je za Knickse ovo bio već 30. poraz u tekućoj sezoni. Gosti su se držali u prvom poluvremenu dobro parirali Portlandu. U prvoj dionici bilo je 30:30, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 54:53 za domaće.

U trećoj četvrtini Portland je zaigrao mnogo bolje, a to se odmah moglo vidjeti na rezultatu. Domaći su otišli na +10 i Knicksi više nisu imali snage da se vrate u meč. Do kraja utakmice Portland je uspio sačuvati ovu prednost i slaviti 111:101.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić bio je najefikasniji u svojoj ekipi iako je odigrao sinoć "skromnih" 19 minuta. Nurkić je ubacio 20 poena, te je dodao još osam skokova. U Portlandu su se istakli još Lillard i McCollum sa po 17 poena.

Nešto posebno raspoloženi sinoć nisu bili ni košarkaši Knicksa. Najefikasniji bio je Enes Kanter sa 18 poena, a 17 je ubacio Mudiay. Hrvatski košarkaš Mario Hezonja meč je završio sa 14 poena i sedam skokova.

Podržite Nurkića u borbi za All Star poziciju

Glasanje navijača za NBA All Star meč traje već određeni period. Za sada je LeBron James očekivano igrač sa najvećim brojem glasova, a za sada u presjeku glasova nema sjajnog bh. centra Jusufa Nurkića.

Fantastični košarkaš Portland Trail Blazersa igra sjajnu sezonu. Na prosjeku je od gotovo 15 poena i 10.5 poena po meču i bez dileme je jedan od najboljih NBA centara.

Za Nurkića možete glasati na nekoliko različitih načina. Najlakši je naravno preko zvanične straniceNBA.com (OVDJE), a glasati mogu i navijači koji imaju aplikaciju lige, te Google račun.

Svaka osoba može glasati jednom u 24 sata, a kako je Nurkić svojim igrama pokazao da je među boljim centrima, sigurno i da zaslužuje organizovano glasanje iz Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

AMKO
Ruke ti se pozlatile da bog bravo NURK samo naprijed
20 0
epa
kada bi mu trener davao minimalno 30 minuta po utakmici mislim da bi imao svaku utakmicu double double ucinak....
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi