Thomas predvodio Boston do pobjede

NBA

Thomas predvodio Boston do pobjede

D. Vejo

Košarkaši Boston Celticsa su u prepunoj dvorani Banknorth Garden savladali ekipu Orlando Magica rezulatom 107:96, po četvrtinama je bilo 22:17, 34:32, 35:29 i 16:18.

Boston igra dobru košarku ove sezone. To pokazuje i nova pobjeda na svom parketu protiv ekipe Orlanda. U Banknorth Gardenu viđena je sjajna košarka. U prvom poluvremenu košarkaši Bostona ubacili su 56 poena dok je protivnik 49 nakon čega se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu tačnije u trećoj četvrtini viđen je isti scenario. Boston predovođen Thomasom uspio je da ubaci velikih 35 poena što je impozantna brojka. Posljednji period donio je blagi pad u igri domaćina što su gosti iskoristili ali nisu mogli do pobjede.

Najefikasniji u timu Bostona bio je Thomas sa postignutih 28 poena dok je to kod gostiju bio Oladipo sa 25.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi