U Beograd slijeće veliko ime

Calathes u Partizanu?

U Beograd slijeće veliko ime

Midhat Šljivak

KK Partizan mogao bi uskoro dobiti veliko pojačanje na poziciji playmakera. Turski mediji tvrde da bi put Beograda uskoro trebao iskusni grčki košarkaš Nick Calathes.

Nick Calathes (34) mogao bi postati novi igrač beogradskog Partizana. Iskusni grčki play navodno je veoma blizu dogovora s crno-bijelima i uskoro bi posao trebao biti ozvaničen.

Ovaj 34-godišnji košarkaš trenutno je član Fenerbahčea. Prethodno je imao impresivnu i veliku karijeru u Barceloni, Panathinaikosu i Lokomotiv Kubanu.

Dvije sezone grčki play je nastupao i u NBA ligi (Memphis Grizzlies), a treba istaći da je Calathes najbolji asistent u historiji Eurolige. Saigračima je dodao 1902 puta za poene i apsolutni je rekorder.

Protekle sezone u Fenerbahčeu Calathes je prosječno ubacivao 8.2 poena u Euroligi. Ovom učinku je dodao 4.9 asistencija i četiri skoka po utakmici.

Partizan je ranije potpisao Ognjena Jaramaza i Mateusza Ponitku, a dobra stvar za navijače beogradskog kluba je to što su nove ugovore potpisali Aleksa Avramović, Kevin Punter, James Nunnally, Zach LeDay i Balša Koprivica.

Sigurno je svakako da će Željko Obradović ponovo sklopiti tim za sami vrh Eurolige, a Calathes bi definitivno bio jedan od ključnih igrača u sistemu.

Nick Calathes je karijeru započeo na univerzitetu Florida, a u Evropi je od 2009. godine kada je potpisao za Panathinaikos.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

S atinskim Zelenim je uzeo trofej prvaka Evrope 2011. godine, s Kubanom je bio prvak i MVP Eurokupa, a često je bio u idealnim timovima.

Naravno, dominantan je bio u prvenstvu Grčke. Tri puta je proglašavan najkorisnijim igračem i osvojio je šest naslova prvaka ove zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi